понеделник, 30 януари 2012 г.

Ветрен дол се сдоби със собствено знаме

Днес, 30 януари 2012 г. със заповед №6 на кмета на селото, Димитър Христосков, Ветрен дол се сдоби със знаме. Автор е Пламен Цветков от БХВО, който е автор и на приетия през 2008 герб на селото. Инициативата принадлежи на Александър Алексиев. Първоначалния проект бе показан за първи път на фейсбук страницата на селото и получи добри отзиви. Това накара новоизбраният кмет да приеме знамето за официален символ на селото.

Знамето на Ветрен дол се състои от зелена, жълта и синя ивица, поставени вертикално в съотношение 1:1,5:1. На жълтата ивица са разположени един над друг елементи от герба на селото: три зелени тополи, огънати от вятъра, една вълнообразна линия и зелено воденично колело. Съотношението на страните на знамето е 1:2.

След като бъде изработено, знамето ще заеме своето място в кметството на Ветрен дол, а за първи път официално ще бъде представено за празника на селото, 6 май, Гергьовден, който също така е и празник на българската армия и тогава се освещават и бойните знамена. Това ще бъде добър повод то да бъде осветено и от местния свещеник отец Георги Пашев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар